HellO, WOrld!



Ador sa calatoresc. De fapt, blogul meu, The Stories of O., a luat nastere pornind de la nenumaratele mele vacante, in locuri mai mult sau mai putin exotice, pe care mi-am dorit sa le povestesc si altora pentru a se inspira. Imi place enorm sa descopar locuri noi, orase pe care sa le cercetez pas cu pas in cautarea unor comori arhitecturale sau gastronomice, imi place sa vad lumi noi si sa interactionez cu oameni din culturi diferite. Iar Parisul este una din destinatiile mele preferate, asa ca tare m-am bucurat cand in cea mai recenta calatorie a mea acolo am mers impreuna cu Tezyo. Pentru ca Parisul iti dezvaluie intotdeauna o surpriza sau mai multe, o straduta pe care nu o stiai, o piata plina de flori, un bistro cu preparate delicioase sau o gradina in care nu ai mai calcat. De data aceasta am ales sa ma plimb prin gradinile palatelor cele mai celebre din capitala Frantei, Luvru si Versailles.


Pentru a explora gradinile Versaillesului am luat cu mine o pereche de incaltari sport, semnate de un brand francez, Le Coq Sportif. E destul de mult de mers, sunt multe trepte de urcat si coborat, asa ca au fost alegerea perfecta pentru o dupa-amiaza in gradinile Mariei Antoaneta si ale Regelui Soare. Trebuie neaparat sa le vizitati si sa va imaginati spectacolele de apa si lumini ce insufleteau aceste gradini in vremea exuberantului Ludovic al XIV-lea. Eu va indemn sa faceti ca mine si sa le explorati dupa-amiaza, cand lumina este perfecta pentru fotografii, iar soarele nu mai este chiar atat de puternic. S-ar putea sa vi se faca foame dupa atata plimbare prin gradinile exuberante de la Versailles asa ca va recomand sa faceti un popas la restaurantul Gordon Ramsay de la Waldorf Astoria. Se afla chiar langa una din intrarile palatului, iar interiorul decorat minunat si mai ales delicioasele preparate de aici o sa va faca sa va simtiti ca un aristocrat la inceputul secolului XX.


Pentru o cina aici am ales un tuxedo negru si o pereche de pantofi superbi de la Le Colonel. Combinatia aceasta clasica si rafinata mi se pare in continuare cel mai elegant outfit pe care il poate purta un barbat.



Pantofii Le Colonel m-au insotit a doua zi si in Jardin des Tuileries, parcul superb de langa faimosul Luvru. Nu aveti cum sa ratati o plimbare pe aici, mai ales daca va propuneti sa descoperiti una din cele mai exclusiviste cartiere ale Parisului, Marais-ul. Aici sunt o multime de boutiques cu minuni de design dar si magazine ale celor mai celebre case de moda. Nu trebuie sa ratati delicioasele macarons de la Ladurée, sau un pahar de sampanie, in timp ce va faceti cumparaturile in acest cartier select. Nu trebuie sa ratati o vizita la celebrul Colette de pe strada Saint-Honoré, la numarul 213, sau nenumaratele magazine de antichitati pline de adevarate comori. Dupa atata shopping sunt sigur ca o sa vreti sa va relaxati, asa ca luati loc pe o banca din Jardins des Tuileries si urmariti eleganta francezilor ce se pregatesc sa iasa la cina. Va asigur ca e un adevarat spectacol!



Bucuria mea cea mai mare a fost ca am putut sa va impartasesc si voua experientele mele de la Paris, prin pagina de instagram Tezyo. Sper ca v-au placut fotografiile si story-urile facute de mine acolo si abia astept sa ne reintalnim curand, dar de pe alte meridiane.



LOve,